• +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

A fogkefe

Az a jó fogkefe, amelyikkel kényelmesen elérjük az összes fogunkat, és a sörték keménysége is megfelelő. Ergonómiailag is legyen “kézreálló”, a fogmosás ne legyen egy kínlódás. Mindenképpen műanyag sörtéjű legyen, mivel az állatszőrből készülteken hamar megtelepednek a baktériumok (ezekkel már csak ritkán találkozni). Keménység szempontjából a középkemény ajánlott általában. Idősebbeknek a puhább, fiatalabbaknál a kemény sörtéjű is ajánlott, esettől függően. Általánosan előfordul, hogy gyakori, kemény sörtéjű fogkefével történő erős fogmosás hatására fognyaki érzékenység lép fel, mivel az íny lassan lehúzódik a fognyakról a folyamatos erős irritáció hatására és ezzel együtt az érzékenyebb dentinfelület is szabaddá válik. A megfelelő fogkefe kiválasztásában a szájhigiénikus tud segíteni, tanácsot adni.

fogkefebig

Napi 2×2 perc fogmosás 50 év alatt összesen 73000 perc, vagy 1216 óra, vagy 50 nap folyamatos fogmosást jelent! Körülbelül. Ha az elvégzett csuklómozdulatokat is hozzáképzeljük (számokkal már nem fárasztom ), akkor az eddigieknél sokkal fontosabbnak fog tűnni egy kényelmes és megfelelő fogkefe választása.

Speciális eszközök állnak rendelkezésre, azoknak akiknek ebben segítségre van szüksége. Ebben szintén a szájhigiénikusok tudnak segíteni. Megmutatják hogyan kell használni a fogselymet, az elektromos fogkefék különböző fajtáit, a szájzuhanyt, az interdentalis fogkefét stb.
Speciális eljárással segíthető az implantátumok megtisztítása, másképpen kell a kivehető fogsorokat is tisztítani. Többről van szó mint fogkefe!! A szájhigiénikus tud ebben igazán egyénre szabott segítséget adni.