• +36 30 328 6337 • info@gasparmed.hu • H-P: 8:00 - 20:00

Fogkőeltávolítás

A fogköveket biztonságosan és hatékonyan kizárólag szájhigiénikus szakember távolíthatja el. Rendelői körülmények között a fogkövek teljesen fájdalom mentesen el lehet távolítani, még erősen elhanyagolt szájállapot esetén is.

Nagyon fontos, hogy a tisztítás, azaz depurálás során ne csak a látható, íny feletti fogkövek, hanem az íny alatt, a gyökérfelszínen is kerüljenek eltávolításra. A műszeres fogkő eltávolítás ultrhangos készülékkel történik. Mivel a fogkő sokkal kevésbé szilárd, mint a fog anyaga, így a megfelelően használt depurátor semmijen kárt nem okoz a zománcban, csak lapattintja a fogkövet. Gyulladt íny esetében előfordul a fogkőeltávolítás sorrán jelentkező fognyaki érzékenység, esetleg fájdalom, melyet helyi érzéstelenítéssel (krém, zselé, spray, végső esetben injekció) ki lehet küszöbölni. Ínysorvadás esetén a gyulladás következtében gyengébb vagy erősebb vérzés is jelentkezhet. Ilyen esetekben több ülésben távolítjuk el a teljes fogazat szennyeződéseit.

Minden esetben depurálást követően polírozással folytatódik a kezelés. Speciális paszta és speciális kefe segítségével történik. Célja, hogy a fogak felszíne sima legyen, hogy minimálisra lehessen csökkenteni a lepedék, a baktériumok megtapadásának esélyét és kellemes, tiszta érzetet nyújtson. Ezt az állapotot megfelelő otthoni szájápolással hónapokig fent lehet tartani, de nagyon fontos a rendszeres szájhigiénikusi kontroll. Az implantátumokat, hidakat, koronákat viselő páciensek, valamint a fogágy betegségben szenvedők számára 2-3 havi felülvizsgálat javasolt.

14730035_xxl